Leeuwarden – Over twee dagen gaat de 22e editie van de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs in het WTC Expo te Leeuwarden van start. Van woensdag 12 t/m zaterdag 15 december kunnen agrariërs zich verheugen op vier beurshallen vol met getoonde noviteiten en primeurs, honderden deelnemers, een goed gevuld programma aan workshops en lezingen en meer dan 200 merken en producten.


Toonaangevende deelnemers aanwezig op de Landbouwbeurs
Alle standplaatsen op de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs zijn gevuld en daarmee is de Landbouwbeurs volledig uitverkocht. Op de Landbouwbeurs zijn honderden toonaangevende deelnemers aanwezig op het gebied van stalinrichting, melktechniek, landbouwmachines en – werktuigen, financiën, bouw, gewasbescherming, diervoeding en nog veel meer. Exposanten uit diverse segmenten exposeren en demonsteren de nieuwste producten en primeurs

NIEUW op de Landbouwbeurs
Voor het eerst zijn er dit jaar echte dieren aanwezig op de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs. Op de stand van K&L zijn tijdens de Landbouwbeurs twee kruislingkalveren van het fokkerijconcept ProCROSS te bewonderen. Door de aanwezigheid van de kalveren kunnen melkveehouders met eigen ogen zien wat het concept oplevert.

Daarnaast is er een nieuw plein opgezet: het Jong Gebruikte Machines Plein. Op dit plein zijn trekkers en machines van verschillende aanbieders in de leeftijd van minimaal 1 en maximaal 10 jaar oud aanwezig. Met dit nieuwe plein speelt de beurs in op de markt waar naast de nieuwste producten ook ruimte is voor gebruikte machines. Bezoekers kunnen bij interesse op de beurs gelijk handelen met de aanbieders. Naast het Jong Gebruikte Machines Plein is in dezelfde hal ook de vertrouwde Troostwijk Veilingen aanwezig welke honderden veiling items op de beurs tentoonstelt. De producten worden online internationaal geveild tijdens de beurs.

Divers programma aan lezingen en workshops
Ook nieuw op de Landbouwbeurs is de Workshop Arena. In deze arena worden elke beursdag diverse lezingen en workshops aangeboden aan de bezoekers. Voor de jonge boeren die op het punt staan om het bedrijf over te nemen wordt de workshop Het bedrijf overnemen?, gegeven door Agrarisch Jongeren Friesland in samenwerking met Rabobank, LTO Noord en AB Vakwerk. Onder leiding van twee agrarische coaches wordt het gesprek aangegaan met jonge boeren over alles wat komt kijken bij een bedrijfsovername. Verder vertelt Agrifirm in een workshop hoe je meer uit je eigen ruwvoer haalt met TMR Constant en legt Kärcher je uit hoe je verstandig en efficiënt omgaat met reinigingstechnieken. Daarnaast wordt er dit jaar een speciaal spuitlicentie programma voor veehouders en akkerbouwers gericht op spuittechniek en precisielandbouw aangeboden, meetellend voor het thema ‘Veiligheid en techniek’. Heb je geen spuitlicentie of is deze nog niet aan verlenging toe? Sluit gerust aan bij de presentatie!

De Noord-Nederlandse Landbouwbeurs is woensdag 12 december geopend van 10.00 tot 18.00 uur, op donderdag 13 december en vrijdag 14 december van 13.00 tot 22.00 uur en op zaterdag 15 december van 10.00 tot 17.00 uur.

Kijk voor het volledige programma op www.wtclandbouw.nl en bestel online je tickets met korting.

---------------------

Entreeprijzen:
Aan de kassa €12,50
Online kaartverkoop €10,50


Parkeren €4,00
Kinderen tot en met 12 jaar gratis, onder begeleiding van een volwassene

Social media:
Facebook: /WTCLandbouw
www.wtclandbouw.nl

Adres:
WTC Expo Leeuwarden
Heliconweg 52
8914AT Leeuwarden
Ingang West – Slauerhoffweg