Amsterdam Light Festival 2018-2019 verlicht haar bezoekers met een groot aantal kleurrijke kunstwerken in de koude en donkerste periode van het jaar.

Van 29 november 2018 tot en met 20 januari 2019

vindt de zesde editie van Amsterdam Light Festival plaats. De historische binnenstad van Amsterdam zal dan meer dan 50 dagen het sfeervolle decor zijn van het internationale lichtkunstfestival. Het festival brengt een aantal speciale verrassingen met zich mee.

Meer dan 40 kunstwerken en installaties van nationale en internationale kunstenaars,

designers en architecten zullen de binnenstad van Amsterdam verlichten. Dit jaar toonden ruim 2.500 kunstenaars uit 98 verschillende landen interesse om deel te nemen. Dit leidde tot inzendingen van 800 kunstenaars uit meer dan 45 landen, waaruit ruim 35 concepten werden geselecteerd. Onder de deelnemers bevindt zich de wereldberoemde kunstenaar Ai Weiwei.

De kunstwerken van Amsterdam Light Festival zijn zowel op het water als op het land te bewonderen. Let op! Beide tentoonstellingen hebben verschillende openingsdata en openingstijden.

Beleef het Amsterdam Light Festival vanaf het water

De waterroute is het leukst om vanaf het water te bekijken. Verschillende rederijen bieden hiervoor speciale rondvaarten aan. Deze canaltour tickets zijn vanaf medio oktober te boeken. De prijzen verschillen per rederij. De deelnemende rederijen helpen het festival mogelijk te maken door een afdracht per verkocht kaartje te doen. De kunstwerken langs de waterroute zijn ook wandelend of fietsend gratis te zien. De tentoonstelling op het Marineterrein kan ook bezocht worden met een gids.

Kijk goed welke vertreklocatie op je ticket vermeld staat. Afhankelijk van de rondvaart of aanbieder kunnen prijzen verschillen.

Tickets Canaltour – Amsterdam Light Festival

Ticket watertour Light Festival Amsterdam van 29 november 2018 tot en met 20 januari 2019,

  • Spectaculaire lichtsculpturen
  • De Amsterdam Light Festival rondvaart (Water Colors Cruise) met audio commentaar over de kunstwerken
  • De unieke warme sfeer in de koudste maanden van het jaar

Opstappunten voor de waterroute tijdens Amsterdam Light Festival

Tijdens het Amsterdam Light festival zijn er meerder opstap punten voor de waterroute. Hieronder vind je de ticketlinks naar de diverse opstappunten:

Opstap Centraal Station (PH kade):


Opstap Loetje Centraal Station :


Opstap Anne Frank huis:


Opstap Leidseplein:


Luxe Salonboot (Dutch Authentic):


Semi Open boot:


Klik dan hier en boek je tickets voordelig via Lovers Canal Cruises.