Een aantal leden van de branchevereniging VVEM zijn om tafel gaan zitten om te onderzoeken of er afspraken gemaakt kunnen worden over de afstemming van technisch tekenwerk voor evenementen.

Bij de voorbereiding van evenementen wordt veel gebruik gemaakt van tekeningen. Bij de vergunningaanvraag is al sprake van een situatieschets en een vraag naar uitgewerkte tekeningen van bijvoorbeeld tenten waar publiek wordt ontvangen. Bij grotere evenementen wordt meestal het hele evenement uitgetekend. Daarbij wordt onder andere gebruik gemaakt van verschillende CAD-programma’s, verschillende lagen en symbolen.

Met name op dat laatste gebied zou, volgens VVEM, één standaard de verdere professionalisering van de branche ‘enorm ten goede komen’. Na een suggestie van enkele leden en volgend op een eerder gehouden sessie in 2014, wil de branchevereniging dit jaar verder kijken of zaken op elkaar kunnen worden afgestemd. Hiervoor wordt op 13 februari om 14:00 uur een werksessie tekenen georganiseerd. Tijdens de werksessie wordt bekeken of er een soort afsprakenlijst kan komen, met gemeenschappelijke uitgangspunten. De sessie vindt plaats in H.F. Witte Cultureel & Vergader Centrum, De Bilt.