Aangekondigde verhoging alcoholaccijnzen gehalveerd

door | 15 november 2023 | Geen categorie

De Tweede Kamer heeft het amendement van Silvio Erkens (VVD) en Chris Stoffer (SGP) aangenomen waarmee de aangekondigde verhoging van de alcoholaccijnzen wordt gehalveerd. We hebben hier de afgelopen tijd hard voor gelobbyd en zijn blij met dit resultaat.

De voorgestelde maatregel zou ertoe hebben geleid dat de accijnstarieven in Nederland en in onze buurlanden nog verder uiteen zouden gaan lopen. Met name in grensregio’s had dit zeer nadelig kunnen uitpakken voor de lokale detailhandel en horeca. En daarmee dus ook de werkgelegenheid die zij bieden. Bij dergelijke prijsverschillen wordt het voor steeds meer consumenten namelijk aantrekkelijk om de grens over te gaan voor een horecabezoek of de aankoop van alcohol.

Geen stijging van 16,2% maar 8%

In samenwerking met andere partijen hebben we een succesvolle lobby gevoerd om de stijging zoveel mogelijk te beperken. Vanaf 1 januari zullen de alcoholaccijnzen dan ook niet stijgen met 16,2% maar met ruim 8%.

BRON:KNH

Partnerbijdragen

Werk jij graag met mensen en heb jij een passie voor verkopen? Dan heeft totaalBED een toffe baan voor jou! Jordi (23) is verkoopadviseur bij totaalBED en vertelt waarom het zo leuk is om bij dit bedrijf te werken. Na zijn opleiding detailhandel werkte Jordi een tijdje in een dierenwinkel. ”Dat was leuk, maar ik kon daar […]

...

Meer nieuws