Antwerp Expo 2.0 krijgt vorm

door | 21 september 2018 | mis het niet

Antwerp Expo, sinds 2002 in het beheer van Easyfairs Belgium, is sinds kort gestart met de aangekondigde verbouwingen die kaderen binnen het Antwerp Expo 2.0 plan. Het plan zal van Antwerp Expo een toekomstgerichte en toegankelijke eventlocatie maken die past binnen het Cultuurpark van de Stad Antwerpen. De verbouwingen verlopen in 3 fases.

Eind augustus ging fase 1 van de werken van start: de modernisering van de inkomzone 2, de toevoeging van digitale signalisatie, de plaatsing van nieuwe fietsenstallingen, schilderwerken en een vernieuwde voorgevel voor hal 4. Deze fase zal afgerond zijn tegen eind oktober 2018. In fase 2wordt hal 4 uitgebreid met 2000 m², met een eigen inkomzone en toegangsweg. Deze fase wordt opgestart in zomer 2019 en de werken zullen afgerond zijn tegen september 2019. In fase 3 is voorzien dat hal 1, 2 en 3 worden afgebroken en vervangen door 2 nieuwe hallen waardoor de totale exploitatieruimte uitgebreid zal worden tot 20.800 m² (t.o.v. de huidige 16.500m²). Dankzij de uitbreiding wordt er een extra multifunctionele ruimte gecreëerd volgens het black box prinicipe die ook de eventsector kan aantrekken voor bedrijfsevents en congressen. De uitvoering van fase 3 hangt echter samen met het voorzien van een parkeergebouw volgens het plan MOBER (Mobilteitseffectenrapport).

Antwerp Expo 2.0. wil het voorbeeld worden van een innovatieve eventlocatie in stedelijke context. Met een hedendaagse look, meer ruimtelijk gevoel en modern comfort spelen we in op de totaalbeleving van de bezoekers.

Daarnaast wil Antwerp Expo 2.0. dankzij de vernieuwing ook een antwoord bieden aan de veranderde wensen en behoeften van organisatoren van bestaande events, zoals de Boekenbeurs of de internationale diamantbeurs Carat+, en wil het ook nieuwe internationale beurzen aantrekken. Zij zullen zorgen voor een positieve economische impact op de stad en voor een positieve uitstraling op Antwerpen als internationale economische speler.

In mei 2019 zal voor het eerst in Antwerp Expo de beurs Antwerp XL, in samenwerking met de Haven van Antwerpen, plaatsvinden, een volwaardige breakbulkbeurs die de positie van Antwerpen als thuishaven voor breakbulk versterkt.

Schepen voor toerisme Koen Kennis vertelt: “Samen met onze partners zetten we in op het werven van internationale beurzen, congressen en evenementen. Met deze vernieuwde en innovatieve event- en beurslocatie van Antwerp Expo zetten we Antwerpen nog beter in de markt als een aantrekkelijke meeting- en beurzenbestemming!

Tegelijkertijd met de verbouwingswerken wordt er ook gewerkt aan de verdere optimalisatie van de mobilteit . Antwerp Expo zet o.a. de nauwe samenwerking met De Lijn verder, sensibiliseert het organisatoren om hun bezoekers te overtuigen om voor het openbaar vervoer te kiezen maar investeert het ook in meer parkeerplaatsen in eigen beheer. Sinds 2 april 2018 is Antwerp Expo uitbater van het kampeerterrein aan de Vogelzanglaan. Het terrein telt 900 parkeerplaatsen die tijdens beursdagen als bezoekersparking kunnen gebruikt worden en die tijdens de op- en afbouw van beurzen als wachtparking dienen. Dit moet zorgen voor minder overlast en meer verkeersveiligheid voor de Vogelzanglaan. Door de creatie van een nieuwe inkomzone, aan de vernieuwde hal 4 in fase 2 van de werken, zal ook de verkeersdrukte in de buurt van de hal beter verspreid worden.

Partnerbijdragen

Werk jij graag met mensen en heb jij een passie voor verkopen? Dan heeft totaalBED een toffe baan voor jou! Jordi (23) is verkoopadviseur bij totaalBED en vertelt waarom het zo leuk is om bij dit bedrijf te werken. Na zijn opleiding detailhandel werkte Jordi een tijdje in een dierenwinkel. ”Dat was leuk, maar ik kon daar […]

...

Meer nieuws