Bakkersvak voegt IJs-Vak toe aan beursconcept

door | 19 december 2019 | Nieuws

Easyfairs biedt ijsspecialisten podium door vakbeurs IJs-Vak te onderscheiden

GORINCHEM – Aan de vakbeurs Bakkersvak wordt per direct de vakbeurs IJs-Vak toegevoegd, in combinatie met de IJs-Vakwedstrijden. “De ijssector is groeiende en de synergie tussen beide werelden, dus de bakkerij- en ijsbranche, wordt steeds belangrijker. We hebben al twee jaar succesvol de ijsbranche naar de beurs getrokken, maar in 2020 gaat dit voor het eerst onder zijn eigen naam zijn: IJs-Vak. Wij willen met onze beurs niet alleen bakkers, maar ook ijsspecialisten een podium bieden. Dat ijs een verrijking van de bakkerij kan zijn is publiek geheim, maar de ijsspecialist kan ook veel inspiratie opdoen in de wereld van de bakkerij zoals met patisserie en chocolade”, legt Corine Visser, Event Manager Bakkersvak, uit.

Tijdens de beursdagen kunnen ijsspecialisten een speciale ijs-route bewandelen. De stands die hierbij horen worden aangeduid met het speciale IJs-Vak logo; zo is het voor bezoekers duidelijk welke partijen voor Bakkersvak én IJs-Vak staan. Visser: “Zo zorgen wij dat deze twee vakbeurzen naadloos in elkaar overlopen en een compleet beeld van de gehele sector presenteren. Verder is er niet alleen een IJs-Route, maar ook een IJs-Plein met daaromheen de bekende leveranciers uit de ijswereld. Wij mogen alvast enkele namen bekend maken die op IJs-Vak staan: Laan Heiloo, Woertman Nederland, Frozen Brothers, Pregel en Cattabriga, Houwers Groep en Dawn Foods. Ook op Bakkersvak staan oude bekenden die een match hebben met ‘ijs’, zoals Bakeplus, Barry Callebaut en Vipam.”

Dag 1: Vakmanschap van het Gilde van SVH Meesterijsbereiders

Een prominent onderdeel van de vakbeurs zijn de IJs-Vakwedstrijden. Op de eerste beursdag vinden twee wedstrijden plaats. Eén gaat om het lekkerste Meesterlijke ijsje. Hierbij vormen de beursbezoekers de jury. De andere wedstrijd is een live battle tussen de SVH Meesterijsbereiders die allen een student aan hun zijde hebben. Zij houden zich bezig met de Mystery Box. Van de inhoud moet een sorbet- of roomijsje gemaakt worden. Deze wedstrijden staan in het teken van zien en proeven.

Dag 2: Gouden IJsspatel

De Gouden IJsspatel staat vol in het teken van het lekkerste sorbet kersenijs. Dit jaar gaat het anders dan voorheen; voorafgaand aan de beurs vindt er een voorronde plaats. De deadline is op 27 januari. Vervolgens strijden 24 genomineerden om de Gouden IJsspatel. Zij mogen live hun kersenijs nogmaals bereiden. Rond 17.00 uur wordt de winnaar van de Gouden IJsspatel bekend gemaakt.

Dag 3: Gouden IJscreatie

Na een jaartje afwezig is de Gouden IJscreatie weer terug in 2020. Deze livewedstrijd draait om de mooiste coupe/creatie. Dit jaar is er een maximum van 24 deelnemers vastgesteld. Het is dus mogelijk dat ijsspecialisten niet aan beide wedstrijden kunnen meedoen. Daarom verandert de opzet van IJssalon van het Jaar. Hoe die wedstrijd eruit gaat zien, wordt later bekend.

De negende editie van Bakkersvak – en de eerste keer dat deze gelijktijdig plaatsvindt met IJs-Vak is op zondag 1, maandag 2 en dinsdag 3 maart 2020 in Evenementenhal Gorinchem. Voor meer informatie: www.bakkersvak.nl en www.bakkersvak.nl/ijs-vak.

Partnerbijdragen

Werk jij graag met mensen en heb jij een passie voor verkopen? Dan heeft totaalBED een toffe baan voor jou! Jordi (23) is verkoopadviseur bij totaalBED en vertelt waarom het zo leuk is om bij dit bedrijf te werken. Na zijn opleiding detailhandel werkte Jordi een tijdje in een dierenwinkel. ”Dat was leuk, maar ik kon daar […]

...

Meer nieuws