Bescherm je gehoor want muziek is te leuk om te verliezen!

Gehoorschade kun je oplopen door te lang en te vaak bloot te staan aan hard geluid. Geluid wordt gemeten in decibellen (dB) en kan al schadelijk zijn vanaf 80 dB. Bij 100 dB kun je acute en/of blijvende gehoorschade oplopen. Bij Live-muziek en in clubs en op festivals is het volume vaak hoger dan 100 dB. Dit kan vervelende gevolgen voor je gehoor hebben zoals oorsuizen en doofheid. Jaarlijks komen er, alleen al door te harde muziek, minimaal 22.000 jongeren bij met blijvende gehoorschade. Niet gek als je je bedenkt dat een concert, zoals eerder genoemd, een gemiddeld geluidsniveau heeft van 90 tot 130 dB en gehoorbeschadiging al kan optreden boven een geluidsniveau van 80 dB.

Thunderplugs zijn siliconen oordoppen die comfortabel in het oor passen met een filter voor het geluid. Dit filter zorgt dat je de muziek of een gesprek nog goed hoort, maar wel zachter.

Onze Thunderplugs voldoen aan alle kwaliteits- en veiligheidseisen die binnen de EU gesteld zijn. Ze zijn getest en gecertificeerd volgens NEN-EN 352-2 normering. We hanteren strenge kwaliteitseisen op iedere dop. De dempingswaarden van de Thunderplugs staan beschreven per frequentie in de tabel. Een lage frequentie betekent lage tonen, een hoge frequentie betekent hoge tonen. Mocht je hier vragen over hebben, stel ze ons gerust!

Bel: +31 (0)20 2170178
Onze klantenservice is telefonisch bereikbaar ma-vr van 9-18 uur.