Blue Rhapsody vaart voor het eerst op frituurvet

door | 9 december 2019 | Nieuws

CO2 neutrale brandstof voor VARO Energy evenement

Op zaterdag 7 december heeft Blue Rhapsody van rederij Constant in Beweging uit Arnhem voor het eerst een evenement gedraaid op 100% HVO (hydrotreated vegetable oil). Voor het evenement ‘Club Colorique’ van de organisatie VARO Energy (“VARO”), werd het schip Blue Rhapsody getankt met brandstof vervaardigd uit rest- en afvalstromen. Een primeur voor partyschepen zoals Blue Rhapsody. Een meer gelijkmatige verbranding van de HVO brandstof leidt tot een homogenere verbranding en daardoor tot lagere NOx en PM emissies. Een stap vooruit als het gaat om een schonere evenementenwereld.

VARO bekent kleur   
Dit jaar besluit VARO haar event ‘Club Colorique’ aan boord van Blue Rhapsody te vieren en het schip 100% CO2 neutraal te laten varen. De motoren van het schip voldoen geheel aan de norm om met de nieuwe schone brandstof HVO van VARO Energy te kunnen varen. “Alle successtory’s beginnen op een witte bladzijde, zo ook dit concept voor een zinnenprikkelend feest én een schonere wereld”, aldus Rick Klop, Country Manager Benelux & France namens VARO. “Toen wij de aanvraag binnenkregen voor het varen op CO2 neutrale brandstof, hebben wij direct onderzoek gedaan naar de mogelijkheden. Wij zijn verheugd dat wij als eerste varende evenementenlocatie een stap vooruit zetten in een schonere toekomst als het gaat om brandstofgebruik”, aldus Constant Geerling.

Het tanken van de toekomst
De HVO (GoodFuels MD1-100) wordt gemaakt van rest- en afvalstromen, zoals afgewerkt frituurvet of andere grondstoffen van de afvalindustrie, in dit geval crude tall oil (CTO). Reinplus Fiwado en GoodFuels – de bedrijven die de brandstof leveren – hebben ruime ervaring met havenautoriteiten en de kustwacht, waarmee de operationele en technische haalbaarheid van HVO in bestaande scheepsmotoren en -infrastructuur over de afgelopen vier jaar is aangetoond.

Over Blue Rhapsody
Blue Rhapsody is een fonkelnieuwe varende eventlocatie met een rijke variatie aan stemmingen, ruimhartige gastvrijheid en service van hoog niveau. Het unieke 85 meter lange schip is van Nederlandse makelij en is – op initiatief van Constant in Beweging – van A tot Z bedacht en gebouwd door professionals uit de Nederlandse evenementenindustrie. De ruim bedeelde lounges en zwevende levels maken het schip tot één van de mooiste evenementenschepen van Europa, met de praktische kenmerken van een evenementenlocatie aan wal, maar de unieke charme van een schip op het water. De Blue Rhapsody telt 3 niveaus met diverse lounges, een binnentuin, zonnedek, podium en biedt ruimte aan zo’n 600 gasten. Daarnaast is het interieur zo ontworpen dat ook voor kleinere groepen de juiste sfeer kan worden gecreëerd. Meer informatie over Blue Rhapsody en boekingen, ga naar www.bluerhapsody.nl.

Partnerbijdragen

Werk jij graag met mensen en heb jij een passie voor verkopen? Dan heeft totaalBED een toffe baan voor jou! Jordi (23) is verkoopadviseur bij totaalBED en vertelt waarom het zo leuk is om bij dit bedrijf te werken. Na zijn opleiding detailhandel werkte Jordi een tijdje in een dierenwinkel. ”Dat was leuk, maar ik kon daar […]

...

Meer nieuws