Branche tien nieuwe EMa-managers rijker

door | 4 juli 2019 | Nieuws

Deze week zijn tien eventmanagers bekroond met de erkende status Event Manager a (EMa) van de opleiding Master in Event Management. De feestelijk uitreiking met hoedenceremonie vond plaats in het Kurhaus in Scheveningen.

Kandidaten die de EMa-status mogen dragen, hebben de leergangen Professional Event Management en Advanced Event Management succesvol afgerond. Deze titel is gecertificeerd door het Genootschap voor Eventmanagers.

Tijdens de Advanced-leergang waren er onder meer colleges over: conceptontwikkeling (Patrick Roubroeks, XSAGA) en succesvolle merkactivatie (Gerben Plasmeijer, Obession), en over de imagineer, design thinking en eventmarketing.

‘Er is een verschuiving gaande van eventmanagement naar eventstrategie en marketingmanagement. Met onze leergangen bieden we de tools die de eventmanager van nu nodig heeft om een rol te spelen in de ontwikkeling van een merk. Persoonlijke effectiviteit, design thinking en trendanalyse zijn daarom belangrijke onderdelen van onze opleiding’, zegt Harry de Winter, directeur van Master in Event Management.

Nieuw is dat het schriftelijke tentamen is vervangen door een mondeling assessment aan de hand van het boek ‘De Imagineer’. Daarnaast moeten de kandidaten een essay schrijven waarin zij een advies geven over een casus uit hun dagelijkse praktijk.

Na de hoedenceremonie, om de EMa-status op toepasselijke wijze in te luiden, genoten de geslaagden van een met een fantastisch diner in het Kurhaus.

De deelnemers die de erkende EMa-status hebben verworven zijn: Marianne Dijkshoorn (Welkom Toegankelijkheid & Evenementen), Pauline Gruijt (Ministerie VWS), Lizette Hanselaar (Dekker Zoetermeer), Kirsten Nieboer (ABN-AMRO), Helen Perquin (Waternet), Kenneth Reumerman (BBQ Events), Monique Schilders (Vitens), Yvette Schimmel-Stoker (Ministerie SZW), Irene de Vries (Ministerie VWS) en Dimitri Visch (Disco Royaal).

Verder hebben aan deze leergang deelgenomen: Nastaja Torcqué (On Top Events/ZEP.nl) en Sylvia van Zuilen (UMC Utrecht).

De start van de volgende Advanced-leergang staat gepland op 12 november 2019. De leergang Professional Event Management begint op 3 september.

Deelnemers kunnen zich hiervoor aanmelden op www.masterineventmanagement.nl

Partnerbijdragen

Werk jij graag met mensen en heb jij een passie voor verkopen? Dan heeft totaalBED een toffe baan voor jou! Jordi (23) is verkoopadviseur bij totaalBED en vertelt waarom het zo leuk is om bij dit bedrijf te werken. Na zijn opleiding detailhandel werkte Jordi een tijdje in een dierenwinkel. ”Dat was leuk, maar ik kon daar […]

...

Meer nieuws