De Publieksevenementen in Kampen staan onder druk door het wegvallen van sponsorgeld

door | 21 november 2019 | Nieuws

Volgens RTV OOST staat het evenementenbeleid in Kampen onder druk. Door een forse verhoging van de Onroerendezaakbelasting (ozb) van 48 procent dreigen ondernemers de sponsoring van grote evenementen, verenigingen en sportclubs terug te draaien. Ze zeggen dat ze door de verhoging minder geld beschikbaar hebben voor maatschappelijke activiteiten.

De gemeente neemt de maatregel om een deel van het begrotingstekort van ruim acht miljoen euro weg te werken. De ondernemers zijn van mening dat ze met de forse ozb opdraaien voor de tekorten in de zorg, zonder dat daar iets voor bedrijven tegenover staat.

Zo vertelde Bert Weever eerder al dat de verhoging van de ozb ten koste gaat van sponsoring van bijvoorbeeld sportclubs of de intocht van Sinterklaas in Kampen.

Gevolgen merkbaar

Ze hebben de gemeente meegedeeld volgend jaar minder geld beschikbaar te stellen voor de sponsoring van grote evenementen zoals Sail Kampen, Full Color en kerst in Oud Kampen. En dat ze daardoor bovendien minder kunnen bijdragen aan de sponsoring van verenigingen en sportclubs in de Hanzestad.

Partnerbijdragen

Werk jij graag met mensen en heb jij een passie voor verkopen? Dan heeft totaalBED een toffe baan voor jou! Jordi (23) is verkoopadviseur bij totaalBED en vertelt waarom het zo leuk is om bij dit bedrijf te werken. Na zijn opleiding detailhandel werkte Jordi een tijdje in een dierenwinkel. ”Dat was leuk, maar ik kon daar […]

...

Meer nieuws