DECORONTWERP EUROVISIE SONGFESTIVAL 2020 ONTHULD

door | 5 december 2019 | CLC Vecta ledennieuws, CLCVECTA NIEUWS

De Duitse ontwerper Florian Wieder heeft het decor voor deze editie ontworpen: “Het ontwerp laat de verbinding zien tussen de lucht, de zee en het land. De horizon is de link tussen deze elementen en die horizon zal werken als een venster om de wereld van Eurovisie 2020 te openen. Het vloerplan van het decor is geïnspireerd op de kanalen en bruggen die land en water in Nederland verbinden. Hiermee willen we de artiesten zo dicht mogelijk bij het publiek brengen.” Wieder won de pitch voor het decorontwerp, waaraan binnen- en buitenlandse decorontwerpers meededen.

Volgens de Executive Producer Event van het Eurovisie Songfestival 2020 past het ontwerp van Wieder goed bij het verhaal dat de makers willen vertellen. Sietse Bakker: “Het ontwerp is innovatief, ingetogen en functioneel slim. Zo kan het decor voor elk van de 41 deelnemende acts, opening- en interval acts en tijdens de puntentelling een totaal andere uitstraling neerzetten. We zien straks een vernieuwend decor, groots in zijn eenvoud en toch vol verrassingen. Deze wens heeft de ontwerper perfect vertaald in zijn ontwerp.”

Ook keert de ‘Green Room’ dit jaar weer terug. Hier nemen de artiesten plaats na het optreden. Dit moet het aanwezige publiek nog meer verbonden laten voelen met de artiesten.

Partnerbijdragen

Werk jij graag met mensen en heb jij een passie voor verkopen? Dan heeft totaalBED een toffe baan voor jou! Jordi (23) is verkoopadviseur bij totaalBED en vertelt waarom het zo leuk is om bij dit bedrijf te werken. Na zijn opleiding detailhandel werkte Jordi een tijdje in een dierenwinkel. ”Dat was leuk, maar ik kon daar […]

...

Meer nieuws