Drijvend Paviljoen in de ban van Wereldhavendagen!

door | 24 augustus 2017 | Evenementen

Duurzaam, dat doe je gewoon – Suppen in de Rijnhaven, varen op een gerecyclede boot en de dag afsluiten met een heerlijk gerechtje rechtstreeks van de Afrikaandermarkt. Het kan op zaterdag 2 en zondag 3 september in het Drijvend Paviljoen, tijdens de Wereldhavendagen. Wie de drakenbootraces of zeecadetten aan het werk wil zien in dé havenstad van Nederland, maar tegelijkertijd kennis wil maken met de wereld van duurzaamheid, het water en plastic hoeft zich niet bepaald te vervelen.

De karavaan van de Optimist on Tour brengt tijdens de Wereldhavendagen een bezoek aan de Tillemakade. Voor de deur van het Drijvend Paviljoen kunnen kinderen die dagen gratis kennismaken met de zeilsport, uiteraard onder professionele begeleiding. Vaar een rondje door de Rijnhaven per kano of probeer je evenwicht te houden tijdens het suppen. Als educatief sausje leert Optimist on Tour tegelijkertijd hoe we het water in de Rotterdamse haven schoon en vrij van plastic houden.

Dobberen
Met Plastic Whale wordt direct duidelijk dat de mogelijkheden met (her)gebruikt plastic eindeloos zijn. De Rotterdamse sloep, geheel gemaakt van gerecycled plastic, ligt klaar om het publiek van de Wereldhavendagen meer te vertellen over hun groene missie. Wie lekkere trek heeft, hoeft niet meteen op het droge: aan boord staat een lekkere lunch of borrel klaar, terwijl de Plastic Whale door de haven dobbert.

Aan boord
En dat is nog niet alles. Zo komen de creatievelingen van SCRAP uit Rotterdam-Noord naar het Drijvend Paviljoen. SCRAP maakt letterlijk van niets, iets. Rubber, karton, plastic, textiel, hout, ijzer of papier: SCRAP tovert er iets origineels uit. Duurzaamheid staat hierbij voorop. Bewonder de imposante, zes meter lange boot en kleed hem met gebruikte materialen verder aan!

Studenten van InHolland maken er een weekend lang radio, met onder andere een Wereldhavendagen Top40. Dagelijks is de zender via de Facebook-pagina ‘InHolland Radio’ of via 107.4 FM te horen. Het thema rondom de uitzendingen zal je niet verbazen: duurzaamheid. Niemand minder dan radio-dj’s Jeroen Kijk in de Vegte (o.a. Radio 2) en Barry Paf (o.a. Radio 538) en de Rotterdamse acteur en presentator Quintis Ristie kruipen achter de microfoon!

Transportspel
Ook brengt het Rotterdamse Scheepvaart en Transport College een bezoek aan het eveneens duurzame Drijvend Paviljoen. Met een levensgroot transportspel worden de hersens gekraakt tijdens het beantwoorden van vragen met een duurzame inslag. Lukt het je om van A naar B te komen en zit het met jouw kennis van energie en transport? Test het!

Junior College
Wie tijdens het luisteren zijn hersenen aan het werk wil zetten, kan terecht bij het Junior College van het Scheepvaart en Transport College. Bouw een mini-catamaran, vaar mee met de Junior of print een eigen creatie in 3D, laat een robot precies doen wat jij wil door hem te coderen of krijg een lesje games programmeren.

Trek?
Kortom, een weekend boordevol groene activiteiten rondom de Tillemakade! Wie trek heeft gekregen, hoeft de deur niet uit. Samen met de Wijkkeuken van Zuid, zorgt de duurzame bakkerij van Zuid, Sharp Sharp, voor lekker eten, uiteraard volledig biologisch en verantwoord! Geniet van een ‘Captains Diner’, een maaltijd geïnspireerd op het leven op zee. In het kombuis ‘aan boord’ van het Drijvend Paviljoen worden de piratenkoek, het scheepsbeschuit en het algenwater met liefde voor je bereid.

Voor ieder wat wils dus, op het Drijvend Paviljoen. We zien je graag op 2 en 3 september tussen 10.00 – 17.00 uur op de Tillemakade!

Partnerbijdragen

Werk jij graag met mensen en heb jij een passie voor verkopen? Dan heeft totaalBED een toffe baan voor jou! Jordi (23) is verkoopadviseur bij totaalBED en vertelt waarom het zo leuk is om bij dit bedrijf te werken. Na zijn opleiding detailhandel werkte Jordi een tijdje in een dierenwinkel. ”Dat was leuk, maar ik kon daar […]

...

Meer nieuws