FABER AUDIOVISUALS EN ROC FRIESE POORT STARTEN VERKORTE OPLEIDING EVENEMENTENTECHNIEK

door | 5 maart 2019 | Nieuws

Bedrijven in de evenemententechniek zitten te springen om goede vakmensen. Faber Audiovisuals en ROC Friese Poort starten daarom samen een verkort traject voor de opleiding Podium- en Evenemententechnicus. Studenten kunnen in plaats van in drie jaar, in twee jaar tijd een diploma Podium-en Evenemententechnicus (niveau vier) halen. Studenten gaan 1 jaar naar school en leren 1 jaar in de praktijk. Halen ze hun diploma? Dan hebben ze grote kans op een baan bij Faber Audiovisuals. In september 2019 starten de eerste studenten.

Samenwerking
Het idee voor samenwerking ontstond nadat studenten Podium- en Evenemententechniek meewerkten aan de Admiraliteitsdagen in Dokkum. Faber was hier verantwoordelijk voor de totaalproductie. Cees Jan Faber, directeur Faber Audiovisuals: “Het opleiden van vakmensen in deze branche, vergt een specifieke benadering. Het is moeilijk om dit vak in een algemene opleiding te leren. Met de samenwerking tussen ROC Friese Poort en Faber Audiovisuals, ontstaat een gespecialiseerde opleiding waarmee studenten worden klaargestoomd voor de praktijk. Na de opleiding zijn ze gekwalificeerd om als zelfstandig werkende audiovisuele technicus aan de slag te gaan. In deze tijd van arbeidskrapte is dit voor Faber een hele prettige manier om nieuwe vakmensen aan het team toe te kunnen voegen.”

Leren met de modernste technieken
Dick ter Wee, vestigingsdirecteur ROC Friese Poort in Drachten. “ROC Friese Poort werkt exclusief samen met Faber Audiovisuals. Die samenwerking biedt voor ons beide voordelen. Onze studenten kunnen tijdens de opleiding leren van experts en kennis maken met de modernste technieken. En Faber Audiovisuals heeft straks medewerkers die direct binnen hun bedrijf inzetbaar zijn. Waar mogelijk proberen we maatwerk te leveren. Omdat Faber een internationaal opererend bedrijf is, besteden we tijdens de opleiding bijvoorbeeld extra aandacht aan de beheersing van de Engelse taal. En voor onze studenten is het natuurlijk een prachtig vooruitzicht dat ze al bij de start van hun studie het vooruitzicht hebben op een baan.”

Gemotiveerde studenten
Voor het verkorte traject worden gemotiveerde studenten gezocht. Geïnteresseerde studenten volgen een speciaal intaketraject voor de verkorte route. Cees Jan Faber: “Evenemententechniek is een prachtig en dynamische vak. Faber Audiovisuals is een internationaal opererend bedrijf met de modernste technieken. Studenten en medewerkers kunnen bij ons dan ook meewerken aan fantastische projecten over de hele wereld. Maar het betekent ook werken op momenten dat je vrienden en familie vrij zijn. Dat moet je aanspreken. Daarom zoeken we gemotiveerde studenten voor wie dat geen bezwaar is.”
Bron: Respons

Partnerbijdragen

Werk jij graag met mensen en heb jij een passie voor verkopen? Dan heeft totaalBED een toffe baan voor jou! Jordi (23) is verkoopadviseur bij totaalBED en vertelt waarom het zo leuk is om bij dit bedrijf te werken. Na zijn opleiding detailhandel werkte Jordi een tijdje in een dierenwinkel. ”Dat was leuk, maar ik kon daar […]

...

Meer nieuws