Faber Audiovisuals levert videoschermen voor de Red Bull Air Race Japan

door | 17 juli 2017 | Evenementen

Op 3 en 4 juni dit jaar stond het Japanse Chiba in het teken van de Red Bull Air Race. Razendsnelle vliegkunsten en een lyrisch publiek stonden garant voor een spectaculaire race. Faber Audiovisuals zorgde er met topkwaliteit audiovisuele materialen voor dat de 90.000 bezoekers het luchtspektakel op grote schermen konden volgen.

Faber Audiovisuals leverde dit jaar voor het derde jaar op rij de videoschermen voor de Red Bull Air Race in Japan. Red Bull Air Race is een internationale wedstrijd waarbij piloten hun toestel door een parcours van 12 meter hoge opblaasbare pylonen manoeuvreren. Het tweedaagse event start met training en kwalificaties op zaterdag, gevolgd door de ontknoping op zondag.

Na enkele weken voorbereiding werden 15 modulaire en 1 mobile led-scherm getransporteerd richting het Japanse Chiba. “We plaatsten deze schermen op het strand van Chiba aan de Tokyo Bay, op het vliegveld en op het naastgelegen festivalterrein”, vertelt projectmanager Hans Galama. “We werkten met een volledig Japanse crew van 25 mensen met een geweldige arbeidsethos. Ondanks het feit dat het gros geen woord Engels sprak konden we elkaar met behulp van non-verbale communicatie en een vertaalapp goed begrijpen.”

Op technisch gebied verliep de bijdrage van Faber Audiovisuals vlekkeloos. Galama: “We kunnen zelfstandig werken, dus de organisatie had geen omkijken naar ons aandeel. Ze werden volledig ontzorgd.” Het event verliep naar volle tevredenheid. “Alhoewel het bezoekersaantal de eerste dag wat tegenviel, was het strand de tweede dag bijna volledig uitverkocht.” Toen de Japanner Yoshihide Muroya won kon het evenement niet meer stuk voor de organisatie. “De organisatie van Red Bull Air Race Japan was zeer tevreden met onze prestaties. Als de vergunning volgend jaar weer wordt verleend, is Faber Audiovisuals weer van de partij.”

Bekijk showcase van Red Bull Air Race 2017.

Partnerbijdragen

Werk jij graag met mensen en heb jij een passie voor verkopen? Dan heeft totaalBED een toffe baan voor jou! Jordi (23) is verkoopadviseur bij totaalBED en vertelt waarom het zo leuk is om bij dit bedrijf te werken. Na zijn opleiding detailhandel werkte Jordi een tijdje in een dierenwinkel. ”Dat was leuk, maar ik kon daar […]

...

Meer nieuws