Flint genomineerd voor Theater van het Jaar

door | 3 januari 2018 | Nieuws

Flint is door de leden van de Vereniging Vrije Theater Producenten (VVTP) genomineerd voor de titel ‘Theater van het Jaar’. Het theater is in de categorie ‘grote theaters’ genomineerd. Het is de eerste keer dat het Amersfoortse theater deze nominatie in de wacht sleept.

De Vereniging Vrije Theater Producenten bestaat uit achttien theater- en muziekproducenten. Sinds 2010 reikt de vereniging de Theater van het Jaarprijs uit. De leden hebben alle theaters in Nederland beoordeeld aan de hand van verschillende criteria op het gebied van communicatie, techniek, uitstraling en gastvrijheid van het theater. Dit jaar is er bij de beoordeling van de Vereniging Vrije Theater Producenten extra de focus gelegd op de marketing van verschillende theaters en dan met name hoe de theaters erin slagen om nieuw publiek te bereiken en bestaand publiek te binden.

Binnen de organisaties van de VVTP-leden zijn verschillende afdelingen betrokken geweest bij het nomineren van de theaters. Artiesten, marketeers, technici, productieleiders en kantoorpersoneel brachten hun stem uit. De producenten bekijken de websites van de theaters, maar ook naar de faciliteiten in het gebouw en de techniek. Daarnaast telt bijvoorbeeld ook de kwaliteit van de artiesten- en gastenontvangst mee.

De winnaar van de Theater van het Jaarprijs neemt een speciaal vervaardigde stoel die ontworpen is door Carla Janssen Höfelt in ontvangst. Op 29 januari 2018 wordt bekend welke theaters winnen. In de categorie grote theaters zijn naast Flint ook Theater De Meervaart, Amphion, Parktheater, Goudse Schouwburg, Nieuwe Luxor, en Theater De Stoep genomineerd.

Partnerbijdragen

Werk jij graag met mensen en heb jij een passie voor verkopen? Dan heeft totaalBED een toffe baan voor jou! Jordi (23) is verkoopadviseur bij totaalBED en vertelt waarom het zo leuk is om bij dit bedrijf te werken. Na zijn opleiding detailhandel werkte Jordi een tijdje in een dierenwinkel. ”Dat was leuk, maar ik kon daar […]

...

Meer nieuws