GÖTEBORG VOOR 4E ACHTEREENVOLGENDE JAAR BOVENAAN WERELDRANGLIJST VOOR DUURZAAMHEID

door | 28 november 2019 | CLCVECTA NIEUWS

Global Destination Sustainability Index

De GDSI werd gelanceerd door de MCI-Group samen met internationale organisatie ICCA. Op woensdag 30 oktober ontving Annika Hallman, directeur van het Gothenburg Convention Bureau, de prijs: “De afgelopen jaren heeft Göteborg een leidende rol gespeeld en andere bestemmingen geïnspireerd om duurzamer te worden. We hebben lezingen gegeven, studiebezoeken uit andere steden ontvangen en onze toppositie gebruikt om de ontwikkeling naar een duurzamere vergaderindustrie te stimuleren en het profiel van Göteborg als een toonaangevende congres- en congresbestemming te versterken’’.

De ranglijst werd voor het eerst gemaakt in 2016, maar dit jaar was de belangstelling groter dan ooit: meer dan 50 steden en bestemmingen deden mee aan de verkiezing. De top drie steden waren Göteborg, gevolgd door Kopenhagen en Zürich.
Elementen van duurzaamheid

De steden worden beoordeeld op basis van verschillende criteria, waaronder hoe effectief de stad afval recyclet en weggooit, de milieucertificering van hotels en restaurants, de uitstoot van broeikasgassen, de bereikbaarheid, de verkeerssituatie, huurfietssystemen en of zowel publieke als private duurzaamheidsstrategieën op de juiste manier uitgevoerd worden.
Europese hoofdstad van slim toerisme

Onlangs werd Göteborg door de Europese Commissie benoemd tot Europese hoofdstad van slim toerisme 2020. Ook hier is het werk van de stad op het gebied van duurzaamheid een belangrijke reden en kreeg Göteborg ook een speciale prijs in de categorie duurzaamheid. “Meer en meer steden kijken naar Göteborg en volgend jaar zal er een grote focus liggen op hoe we slimmer kunnen worden op gebieden als digitalisering, toegankelijkheid, cultuur en duurzaamheid”, zegt Peter Grönberg CEO van Göteborg & Co.

Partnerbijdragen

Werk jij graag met mensen en heb jij een passie voor verkopen? Dan heeft totaalBED een toffe baan voor jou! Jordi (23) is verkoopadviseur bij totaalBED en vertelt waarom het zo leuk is om bij dit bedrijf te werken. Na zijn opleiding detailhandel werkte Jordi een tijdje in een dierenwinkel. ”Dat was leuk, maar ik kon daar […]

...

Meer nieuws