Haines 400 Continental Wereldprimeur op Boot Holland

door | 9 januari 2018 | Beurzen

Smelne Yachtcenter is importeur geworden van Haines voor de Benelux en Duitsland en pakt meteen goed uit met de Haines 400 Continental die op Boot Holland zijn wereldpremière beleeft. Boot Holland wordt gehouden van 9 t/m 14 februari 2018.

Op het achterdek is een fraaie, eventueel met teak afgewerkt, ruime U-zitbank aanwezig. De geïntegreerde stuurstand is voorzien van een uitgebreid pakket instrumenten. Een tweepersoons-stuurbank met beweegbare rugleuning zorgt voor panoramisch uitzicht. De Haines 400 Continental heeft geweldige vaareigenschappen en is daardoor voor meerdere vaargebieden de perfecte partner. Door de elektronische regeling van de Yanmar 8 cilinder motor kan er langzaam gevaren worden en blijft het motorjacht goed bestuurbaar. Dit mede door de lange centerkiel. Met een topsnelheid van zo rond de 17 knopen is het schip ook uitermate geschikt voor kust varen en om riviergebieden te bevaren. Een alleskunner dus. Voor wie sneller wil is er een Haines 400 Offshore. Dit model behaalt een topsnelheid van rond de 30 knopen.

Haines is een familiebedrijf en is sinds 1980 actief in het bouwen van hoogwaardige ambachtelijke kwaliteitsjachten. De 400 Continental is zonder twijfel één van de meest luxe en moderne schepen die tot nog toe is gebouwd. Dit komt mede tot uitdrukking in het interieur waar wit leder prachtig is gecombineerd met notenhout. Fraai is het houtwerk in combinatie met de kunststof afwerking. State of the art zijn ook de twee geïntegreerde trappen aan de spiegel die de zorgen voor een gemakkelijke toegang tot het royale zwemplateau. De Haines 400 heeft eigenlijk twee royale eigenaars-hutten met een vrijstaand bed en de veel opbergruimte. Verder in het voorste deel van het schip een ruime dinette tegenover een U-kombuis. In de salon een U-bank met daartegenover een zitbank op hetzelfde niveau en geïntegreerde tv op de achterwand.

Standaard heeft de Haines 400 Continental zaken als een gps/kaartplotter, een massief aanrechtblad, magnetron, verwarming, elektrische ankerlier, Victron combi 3 kW/120 amp, boeg- en hekschroef en een Amtico parketvloer in de kombuis en een fullsize ventilatieluik in de salon met blind en screen.

Technische gegevens Haines 400 Continental:

Lengte over alles 12,20 m, breedte 4,06 m, diepgang 1,06 m, kruiphoogte 3,40 m, rompvorm knikspant, bouwmateriaal polyester, inhoud roestvast stalen tanks 350 l diesel, 450 l water, 2 x 200 l vuilwater, aantal hutten twee, aantal slaapplaatsen vier, CE-categorie B, motorisering Yanmar 8 cilinder 370 pk. Prijs op aanvraag. www.smelne.nl.

Partnerbijdragen

Werk jij graag met mensen en heb jij een passie voor verkopen? Dan heeft totaalBED een toffe baan voor jou! Jordi (23) is verkoopadviseur bij totaalBED en vertelt waarom het zo leuk is om bij dit bedrijf te werken. Na zijn opleiding detailhandel werkte Jordi een tijdje in een dierenwinkel. ”Dat was leuk, maar ik kon daar […]

...

Meer nieuws