Hoog tijd voor verandering!

door | 18 oktober 2017 | Nieuws

Stichting Artiesten Belangen Centrum doet hierbij een oproep aan alle stemgerechtigde Buma/Stemra leden om “Schoon Schip” te steunen op de algemene ledenvergadering op 30 okt.2017. Kun je zelf er niet bij zijn? Laat je stem niet verloren gaan en machtig iemand anders! Meer info klik hier.

Stichting Artiesten Belangen Centrum* (ABC) heeft in de 17 jaar van haar bestaan veelvuldig klachten gehoord vanuit de entertainmentbranche over Buma/Stemra. Zoals auteurs die hun geld niet krijgen, niet gehoord worden, niet serieus genomen worden, geen antwoord krijgen op vragen, niet teruggebeld worden, kritiek die weggewimpeld wordt of factureren zonder duidelijke aanleiding.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van irritaties en klachten die ons hebben bereikt.

Daarnaast lezen ook wij over misbruik, fraude, belangenverstrengelingen en oplichterij waarover in diverse media geschreven wordt.

Hoog tijd voor verandering!

Buma/Stemra is een vereniging. Daarbij draait alles om de inzet en betrokkenheid van de leden.

Als er veranderingen c.q. verbeteringen doorgevoerd moeten worden kan dat alleen tot stand komen door het actief participeren van de leden van de vereniging. Het ABC wil dan ook met deze oproep alle leden bewust maken van het feit dat zij zelf degene zijn die de mogelijkheid hebben om daadwerkelijk “Schoon Schip” te maken.

Het ABC is van mening dat de voorgestelde maatregelen van de “Schoon Schip” actie zal leiden tot meer inzicht in de huidige situatie. Op basis daarvan kunnen conclusies worden getrokken.

Het ABC pleit voor een organisatie die bestaat uit uitsluitend auteursgerechtigden met een bekwame en betrouwbare vertegenwoordiging. Tevens een organisatie die gericht is op de toekomst en investeert in de mogelijkheden van o.a. databeheer, automatisering en streaming.

Een auteursrechtenorganisatie heeft ons inziens als hoofdtaak het dienen van de belangen van de auteursgerechtigde. Daar maakt het ABC zich hard voor. Daar moet de prioriteit liggen zodat er geen tijd en energie verloren gaat aan andere zaken.

Wij rekenen op uw betrokkenheid!
Groet namens Stichting Artiesten Belangen Centrum
Roel van Dongen (Directeur)

 

Leon Lutterman
Bestuurslid Stichting Artiesten Belangen Centrum
Auteur Buma/Stemra lid.

 

Partnerbijdragen

Werk jij graag met mensen en heb jij een passie voor verkopen? Dan heeft totaalBED een toffe baan voor jou! Jordi (23) is verkoopadviseur bij totaalBED en vertelt waarom het zo leuk is om bij dit bedrijf te werken. Na zijn opleiding detailhandel werkte Jordi een tijdje in een dierenwinkel. ”Dat was leuk, maar ik kon daar […]

...

Meer nieuws