INTERNATIONALE ISO-STANDAARD VOOR GROOTSCHALIGE EVENTS IN ONTWIKKELING

door | 29 november 2019 | CLCVECTA NIEUWS

Events zoals de Olympische Spelen of het Eurovisie Songfestival kunnen er aan bijdragen steden op de kaart te zetten, maar brengen ook veel beveiligingsrisico’s met zich mee. Daarom werkt de Internationale Organisatie voor Standaardisatie (ISO) momenteel aan een nieuwe internationale norm om steden te helpen grote evenementen te beheren met openbare veiligheid en de continuïteit van de dienstverlening.

ISO 22379, Beveiliging en veerkracht, wordt de nieuwe richtlijn voor het hosten en organiseren van grote evenementen in een stad. Dit heeft als doel richtlijnen en expertise te bieden voor het beheren van risico’s, openbare veiligheid en continuïteit van de dienstverlening tijdens een grootschalig evenement. Het is, na publicatie, de eerste internationale standaard in zijn soort, waarin de kennis en ervaring wordt samengebracht van experts die betrokken zijn bij het organiseren van andere grote evenementen zoals de Tokyo Olympics 2020 en meer.

Ivar K. Lunde, begeleider van de werkgroep die de ISO 22379 heeft ontwikkeld, zegt dat de nieuwe norm een product is van de lessen van steden en organisatoren van evenementen over de hele wereld. Het gebruik van deze norm helpt daarom niet alleen om het succes van grootschalige evenementen verbeteren, maar helpt ook steden om deze evenementen te hosten op een manier die bijdraagt aan veel van de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Het zal steden ook helpen met het besluit of ze het evenement willen behouden of niet, doordat de norm helpt bij het uitzoeken van de echte risico’s en de bijbehorende kosten.

Partnerbijdragen

Werk jij graag met mensen en heb jij een passie voor verkopen? Dan heeft totaalBED een toffe baan voor jou! Jordi (23) is verkoopadviseur bij totaalBED en vertelt waarom het zo leuk is om bij dit bedrijf te werken. Na zijn opleiding detailhandel werkte Jordi een tijdje in een dierenwinkel. ”Dat was leuk, maar ik kon daar […]

...

Meer nieuws