JAARPLAN INSPECTIE SZW GEPUBLICEERD

door | 5 december 2019 | CLCVECTA NIEUWS

In dit jaarplan komen onder andere de speerpunten van de inspectie aan bod. Eén van de belangrijkste is het realiseren en zichtbaar maken van het maatschappelijk effect door een verbeterde naleving van de arbeidswetten, waaronder de Arbeidsomstandighedenwet.

Door het regeerakkoord breidt het aantal inspecteurs en rechercheurs volgend jaar verder uit. Hiermee wilt de Inspectie de balans tussen ongevalsonderzoeken en preventieve inspecties herstellen. Hierbij wordt ingezet op verbetering van de naleving van de arbeidswetten, zoals de Wet Minimumloon en minimumvakantietoeslag, de Wet Arbeidsvreemdelingen en de Arbeidsomstandighedenwet. Ook het direct beboeten van bedrijven die geen Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) hebben, moet hierbij helpen.

Daarnaast kiest de Inspectie voor een onderscheidende aanpak van ongevalsonderzoek. De inspecteurs en bedrijven kijken breed naar de algemene veiligheidssituatie in een bedrijf. Bij de inzet op de naleving van de arbozorgbepalingen wordt er vooral gekeken naar bedrijven met gevaarlijke stoffen, het voorkomen van beroepziekten, het voorkomen van psychosociale arbeidsbelasting en het tegengaan van arbeids(markt)discriminatie. Ook moet het aantal bedrijven met een RI&E moet worden verhoogd, net als de kwaliteit van de RI&E.

Partnerbijdragen

Werk jij graag met mensen en heb jij een passie voor verkopen? Dan heeft totaalBED een toffe baan voor jou! Jordi (23) is verkoopadviseur bij totaalBED en vertelt waarom het zo leuk is om bij dit bedrijf te werken. Na zijn opleiding detailhandel werkte Jordi een tijdje in een dierenwinkel. ”Dat was leuk, maar ik kon daar […]

...

Meer nieuws