Li La Land: ‘Groots voor de allerkleinsten’

door | 4 maart 2019 | Nieuws

Line-up events en Fablefactory gaan gezamenlijk groots aan de slag met het kinderformat Li La Land. Een aantal jaar is er gebouwd aan dit Nederlandse project met als resultaat het  doordachte leerzame entertainment-format ‘Li La Land’

Spelend leren: 

Kinderen hebben van nature een onderzoekende houding. Ze willen de wereld om zich heen verkennen en leren begrijpen. En doen dat het liefst spelenderwijs. In Li La Land staat spelend leren centraal. De 10 dieren in Li La Land beleven avonturen. In deze verhalen mogen de kinderen meespelen en zélf aan de slag: samen proberen, verkennen en experimenten! Super leuk én leerzaam.

Ze spelen samen met Slang in de pindakaasfabriek, ontwikkelen een takelconstructie om Vogel in een boom te hijsen en bouwen met Uil een raket om de ruimte in te schieten. En nog véél meer…

Onderwijs

Sinds een paar jaar is het onderwijspakket ‘Speel je mee in Li La Land?’ op de markt. De 50 lessen zijn geschreven door Irma Smegen en Marleen Vente. Inmiddels zijn al honderden kleuters zo spelend aan het ‘onderzoeken & ontwerpen’ met de poppen uit Li La Land. Op school of op de opvang.

In eigen studio worden van de avonturen in Li La Land prachtige filmpjes gemaakt die te zien zijn op het YouTube kanaal LiLaLandTV.

Live-act: 

De poppen waarmee de kinderen in de klas op avontuur gaan worden ook gebruikt voor Li La Land-tv. In de fantasie van de kinderen komen de poppen tot leven. Deze poppen worden ook gebruikt in de nieuwe Li La Land-live-act. Tijdens de try-outs van de interactieve muzikale live-act tijdens de afgelopen weken, deden alle kinderen naar hartenlust mee aan de creatieve uitdagingen, geïnspireerd op de onderwijsmethode ‘Speel je mee in Li La Land?’ Tijdens de live-act komen de kinderen al spelend met veel in aanraking: wetenschap & technologie, rekenen & taal, natuur & milieu en kunst & cultuur. Na afloop is er voor de kinderen de mogelijkheid om zelf creatief aan de slag te gaan met het thema uit de voorstelling.

Eric Slabbers is de geestelijk vader van Li La Land, Fablefactory produceert de live-act en de boekingen worden verzorgd door Line-up events. De live-act is vanaf nu te zien met Vogel, Lammetje en Kleine Beer op scholen, evenementen en winkelcentra.

informatie op www.lineupevents.nl

 

Partnerbijdragen

Werk jij graag met mensen en heb jij een passie voor verkopen? Dan heeft totaalBED een toffe baan voor jou! Jordi (23) is verkoopadviseur bij totaalBED en vertelt waarom het zo leuk is om bij dit bedrijf te werken. Na zijn opleiding detailhandel werkte Jordi een tijdje in een dierenwinkel. ”Dat was leuk, maar ik kon daar […]

...

Meer nieuws