METAVAK groeit naar 200 exposanten en lanceert twee interactieve pleinen

door | 6 september 2017 | Beurzen

GORINCHEM – METAVAK is flink aan het groeien. De vakbeurs voor de metaalbranche ziet het aantal exposanten oplopen naar 200. Dat zijn tientallen exposanten meer dan vorig jaar. De groei komt mede door de aantrekkende economie en het aangescherpte beursconcept. Verder ligt de nadruk op het blijven verhogen van de bezoekerskwaliteit. Met als gevolg dat exposanten vaker in contact raken met kwalitatief aantrekkelijke bezoekers, veelal beslissingsbevoegd. De organisatie biedt in samenwerking met exposanten dit jaar twee interactieve pleinen aan: Demoplein en Plaatbewerkingsplein. Ook vormen een aantal exposanten op het gebied van verbindingstechnieken een zogenoemd Lasplein.

METAVAK werd in 2016 door 9.279 bezoekers bezocht. De 2016-editie was gecombineerd met NIL Verbindingsweek en had een exposantenaantal van 230. In totaal vielen 168 exposanten onder de vlag van METAVAK. Dat aantal wordt dit najaar flink overtroffen. De exposantenteller tikt de laatste weken behoorlijk door en gaat inmiddels richting de 200. “De groei van het aantal exposanten gaat gepaard met een grotere beursvloer ten opzichte van afgelopen jaar. We hebben in aanloop naar de beurs al twee keer de beursvloer moeten vergoten vanwege de toegenomen belangstelling. Door de groei zijn we nog beter in staat om de bezoeker een totaalplaatje van de metaalbranche aan te bieden”, zegt organisator Daniëlle Wild.

Demoplein en Plaatbewerkingsplein

Eén van de twee interactieve pleinen tijdens METAVAK 2017 is Het Demoplein, verzorgd door Style CNC. Er wordt aandacht geschonken aan verspanen en er zijn presentaties te zien van de nieuwste ontwikkelingen omtrent draaien en frezen. Het andere interactieve plein is Het Plaatbewerkingsplein. Pasterkamp Metal Sheet Solutions neemt de invulling van dit plein voor hun rekening. Ze geven bezoekers onder meer de mogelijkheid om hier de Sheet Metal Experience te ervaren.

Aandacht voor verbindingstechnieken

In 2018 wordt METAVAK weer gecombineerd met NIL Verbindingsweek. Toch wordt ook dit jaar ruim aandacht geschonken aan verbindingstechnieken door middel van Het Lasplein. Meerdere exposanten laten op dit gedeelte van de beursvloer de laatste technologieën met betrekking tot verbindingstechnieken zien.

Openingstijden METAVAK 2017

De dertiende editie van METAVAK wordt gehouden op 31 oktober, 1 en 2 november 2017 in Evenementenhal Gorinchem. Elke beursdag zijn de deuren geopend van 13.00 tot 21.00 uur. Aanbieders op het gebied van verspanende bewerkingsmachines, plaat- en buisbewerkingsmachines, reinigings- en oppervlaktebewerkingsmachines, machinegereedschappen, verbindingstechniek, industriële automatisering, industriële vloeistoffen, meet- en regeltechniek, CAD/CAM-software, 3D-printing, onderhoud en revisie, kennisinstituten en persoon en opleiding maken onderdeel uit van het platform. Meer informatie: www.metavak.nl

Partnerbijdragen

Werk jij graag met mensen en heb jij een passie voor verkopen? Dan heeft totaalBED een toffe baan voor jou! Jordi (23) is verkoopadviseur bij totaalBED en vertelt waarom het zo leuk is om bij dit bedrijf te werken. Na zijn opleiding detailhandel werkte Jordi een tijdje in een dierenwinkel. ”Dat was leuk, maar ik kon daar […]

...

Meer nieuws