Performers Platform

door | 20 maart 2019 | Brancheverenigingen

PerformersPlatform.nl is een online kennisbank waarin artiesten, muzikanten en performers alle beroepsondersteunende informatie kunnen vinden die nodig is om artiest te worden en artiest te blijven, ongeacht de discipline waarin ze werken.

‘Workflow solutions’

Als artiest wil je jezelf creatief en artistiek ontwikkelen en probeer je het beste uit jezelf te halen. Je wilt alleen maar bezig zijn met je optredens. PerformersPlatform.nl ondersteunt de artiest door (nood)zakelijke en vakgerichte informatie voor hen te verzamelen en uit te zoeken. Het gebruik van deze kennisbank met branchegerichte oplossingen, juridisch en fiscale informatie bespaart veel tijd.

‘Siteclusters’
Daarnaast is er een unieke koppeling met diverse ‘siteclusters’ waarmee de artiest zijn marketing kan verbeteren. De “Sitecluster” is een nieuw concept waarbij verschillende websites met “topdomeinen” aan elkaar gekoppeld zijn en naar dezelfde informatie gaan. Elke cluster is bedoeld voor een specifieke doelgroep of vakgebied binnen de entertainmentbranche. Het netwerk van de “Siteclusters” met ruim 25 topdomeinen is gericht op de sectoren straattheater, zorgentertainment, huiskameroptredens en schoolvoorstellingen. Er is geen financieel belang van derden inzake bemiddeling.

‘Idee beschermen
Performers Platform verzorgt een juridisch correcte bewijsregistratie van ideeën/concepten in het kader van het auteursrecht. Deze dienst is notarieel ondersteund en heeft een depottermijn van 10 jaar. Ook foto/film/video/geluidsmateriaal kan als bewijsregistratie gedeponeerd worden. Zelfs voor minder gangbare en commerciële concepten op het gebied van kunst & cultuur, onderzoek & wetenschap, muziek & entertainment.

‘Artiestenverzekeringen’
Samen met de Nationale Nederlanden is speciaal voor artiesten en muzikanten een uniek verzekeringspakket ontwikkeld. Het betreft een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, cascoverzekering en een boekingsverzekering.

‘Eigen online community: Artiestenplatform.nl’
Artiestenplatform.nl heeft dezelfde functionaliteiten als Facebook maar dan zonder reclames en er bestaan geen samenwerkingen met bedrijven en/of andere derde partijen. Ook met een strikt privacy beleid onderscheid Artiestenplatform.nl zich van andere initiatieven.

Social media

Performers Platform is ook vertegenwoordigd op Facebook en LinkedIn met eigen discussiegroepen en pagina’s. Daarbij wordt altijd doorgelinkt naar de siteclusters van Performers Platform.

Prominente plaats op Internet
Door het combineren en samenvoegen van genoemde initiatieven is Performers Platform hard op weg om in Nederland een prominente plaats te verwerven binnen de entertainmentbranche. Ook op Internet is de website van Performersplatform.nl met alle gelinkte en gerelateerde siteclusters een initiatief waar men niet meer omheen kan!

Missie

De man achter Performers Platform is Roel van Dongen, een echte Brabander. Roel is ruim 33 jaar werkzaam in de entertainmentbranche als beroepsartiest. Met een ruime (internationale) ervaring als uitvoerend artiest Roelino kent hij de entertainmentmarkt als geen ander. In 1999 was hij initiatiefnemer en medeoprichter van het Artiesten Belangen Centrum ABC, een landelijke brancheorganisatie voor onafhankelijke artiesten. Roel heeft zijn ervaringen en expertise zo goed mogelijk gebruikt om van een spontaan initiatief een landelijk erkende brancheorganisatie te maken. Vanaf jan. 2001 had hij de functie van directeur binnen de vereniging. Na 17 jaar heeft hij het hele proces geïnitieerd en begeleid om van een vereniging naar een stichtingsvorm te gaan. In het voorjaar van 2018 heeft hij zijn functie als directeur van de Stichting Artiesten Belangen Centrum overgedragen.

Roel is intussen uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van artiestenzaken binnen de entertainmentbranche. Hij noemt zichzelf een artistieke duizendpoot en creatief zelfstandig ondernemer.
“Ik vind het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de professionalisering van een nieuwe generatie artistieke en creatieve mensen door ze goed te informeren en voor te bereiden op een mogelijke carrière in deze vrije en vaak wispelturige markt”.

Meer info

Performers Platform
contactpersoon Roel van Dongen

Email: info@performersplatform.nl

Partnerbijdragen

Werk jij graag met mensen en heb jij een passie voor verkopen? Dan heeft totaalBED een toffe baan voor jou! Jordi (23) is verkoopadviseur bij totaalBED en vertelt waarom het zo leuk is om bij dit bedrijf te werken. Na zijn opleiding detailhandel werkte Jordi een tijdje in een dierenwinkel. ”Dat was leuk, maar ik kon daar […]

...

Meer nieuws