PIJNSTILLERS van Carry Slee als musical in de theaters

door | 18 maart 2019 | Agenda

AMSTERDAM – Pijnstillers, het succesvolle boek van Carry Slee, is vanaf komend najaar als musical te zien in de Nederlandse theaters. Met in de hoofdrollen onder andere Alexandra Alphenaar,  Ridder van Kooten en Mitch Wolterink. Pijnstillers won in 1998 de Prijs van de Kinderjury en in 1999 de Prijs van de Jonge Jury. In 2014 werd het boek verfilmd.

Eerder bracht Homemade Productions de Carry Slee-bestsellers Afblijven, Spijt en Razend met veel succes in het theater. Producente Gerda van Roshum: “Als je jongeren serieus wil nemen, dan moet je het durven om hun verhalen te vertellen. Pijnstillers past in de lijn van Homemade Productions om voorstellingen te maken die op de huid van het jonge publiek gaan zitten.”

De cast bestaat uit Alexandra Alphenaar (o.a. Goede Tijden Slechte Tijden, Turks Fruit, Dr. Dolittle, Tina de musical), Ridder van Kooten (o.a. Nieuwe Tijden, Spangas, Disney’s Jonge Garde, Tina de musical, Schuld), Mitch Wolterink (o.a. Rent, Urinetown, Sweeney Todd), Donna-Jo Aarts, Iris Bakker en Danique Bol. De voorstelling wordt geschreven door Dick van den Heuvel, met muziek van Jeroen Sleyfer. De regie is in handen van Robin van den Heuvel, die vorig seizoen met de voorstelling Fataal haar debuut als regisseuse maakte: ”Pijnstillers is een verhaal over doodgaan, maar de personages zitten zo vol levensvreugd, hoop en liefde dat je niet anders kan dan bij ze te willen horen. Een aangrijpend, maar vooral ook aanstekelijk verhaal.”

Het verhaal
De moeder van Casper is heel erg ziek. En hij weet niet wie zijn vader is. Straks staat de tiener er helemaal alleen voor. Toch is hij vastbesloten om van die laatste maanden met zijn moeder een feest te maken. Sterven kun je alleen als je het leven durft te vieren. Dus is er de muziek waar zij van houdt, en dansen ze zolang zij dansen kan. Met Pijnstillers maakt Homemade Productions opnieuw een opwindende musical over moeilijke thema’s, als doodgaan en liefde, de hechte band tussen moeder en zoon en over nieuwe ontmoetingen en het zwaarste afscheid.

Pijnstillers gaat op vrijdag 11 oktober 2019 in première in de Rijswijkse Schouwburg in Rijswijk en is daarna door heel Nederland te zien.

Partnerbijdragen

Werk jij graag met mensen en heb jij een passie voor verkopen? Dan heeft totaalBED een toffe baan voor jou! Jordi (23) is verkoopadviseur bij totaalBED en vertelt waarom het zo leuk is om bij dit bedrijf te werken. Na zijn opleiding detailhandel werkte Jordi een tijdje in een dierenwinkel. ”Dat was leuk, maar ik kon daar […]

...

Meer nieuws