RAI PRESENTEERT INNOVATIES OP IBTM

door | 20 november 2019 | Beurzen, Nieuws

Op IBTM World dat van 19 tot en met 21 november 2019 plaatsvindt in Barcelona, kunnen bezoekers kennismaken met vernieuwingen waar RAI Amsterdam mee bezig is.

Nhow Amsterdam RAI en uitbreiding hal 5

Nhow Amsterdam RAI, gevestigd op het RAI-terrein, opent in 2020 haar deuren. Met 650 kamers verdeeld over 25 verdiepingen is de viersterrenaccommodatie het grootste nieuw gebouwde hotel in de Benelux. Ook Hal 5 krijgt begin 2020 een uitbreiding en een nieuwe glazen façade. Deze ruimte kan nu al in virtual reality bekeken worden.

Augmented Reality en Virtual Reality

RAI Amsterdam investeert ook in Virtual Reality en Augmented reality. XR-manager Rueben van der Peet: “AR legt een extra digitale laag over de werkelijkheid. Dit kun je bijvoorbeeld inzetten om een fysiek product zichtbaar te maken in verschillende kleuren of types. Op de HISWA Amsterdam Boat Show 2019 konden bezoekers met hun eigen telefoon zelfs hele boten in 3D projecteren en bekijken. Zulke AR-toepassingen kunnen de waarde van vierkante meters beursvloer enorm vergroten. Virtual reality maakt iets in 3D zichtbaar dat er nog niet is. Zo kunnen organisatoren en exposanten bijvoorbeeld vooraf verschillende inrichtingen bekijken en keuzes maken. Zo is het nu al mogelijk om de nieuwe Hal 5 virtueel te bekijken”.

Chatbots, beursapps en matchmaking

Dit jaar zette RAI Amsterdam chatbots, intelligente beursapps en moderne matchmaking platforms in tijdens verschillende evenementen. Deze technieken hebben een toegevoegde waarde voor organisatoren omdat ze belangrijke informatie opleveren, waarmee het evenement verder verbeterd kan worden.

Gezichtsherkenning

Een techniek die bij de RAI veel aandacht kreeg, was de inzet van gezichtsherkenning bij de toegangscontrole. Deze techniek maakt het entreeproces efficiënter, waardoor hostesses meer tijd kunnen besteden aan een vriendelijke ontvangst.

Duurzaamheid & Maatschappelijke Betrokkenheid

Naast zaken zoals recycling, duurzame inkoop en de programmering van duurzame thema’s, wil RAI ook nadrukkelijker de aansluiting zoeken met haar directe omgeving. Een voorbeeld hiervan zijn de ‘donation rooms’. Standhouders van evenementen kunnen hier overgebleven materialen inleveren zoals meubilair, planten en elektronica. Deze worden ter beschikking gesteld aan maatschappelijke organisaties uit de buurt.

Partnerbijdragen

Werk jij graag met mensen en heb jij een passie voor verkopen? Dan heeft totaalBED een toffe baan voor jou! Jordi (23) is verkoopadviseur bij totaalBED en vertelt waarom het zo leuk is om bij dit bedrijf te werken. Na zijn opleiding detailhandel werkte Jordi een tijdje in een dierenwinkel. ”Dat was leuk, maar ik kon daar […]

...

Meer nieuws