Samenwerking voor duurzamere standbouwsector

door | 16 juni 2017 | Agenda, Top berichten

Aluvision, producent van modulaire systemen voor standbouw, en visual brandingspecialist Van Straaten gaan zich samen inzetten voor het duurzamer maken van de standbouwsector.

Duurzaam en ecologisch ondernemen

Voor beide organisaties is duurzaamheid al langer een belangrijk thema. Van Straaten heeft met de Durst Rhotex 500 de grootste en meest duurzame sublimatieprinter ter wereld in huis. Daarnaast stopte het bedrijf recent volledig met het gebruik van de schadelijke stof PVC. Aluvision behoort als wereldleider in het ontwikkelen van systeemoplossingen voor de standenbouw als enige uit deze sector tot de vijf finalisten van de ‘Belgian Maker Award’. Deze prijs is bedoeld voor innovatieve en sterk groeiende Belgische productiebedrijven die duurzaam en ecologisch ondernemen hoog in het vaandel hebben staan.

Aluvision en Van Straaten verenigen hun duurzame ambities nu in de gezamenlijke realisatie van stands in zowel Europa als de Verenigde Staten. Tijdens het ALUVISIONlive!-evenement, dat op woensdag 7 en donderdag 8 juni plaatsvindt in de VS, laat Aluvision de milieuvriendelijke 5 meter-sublimatieprints van Van Straaten voor het eerst zien aan haar Amerikaanse klantenkring.

Milieuvriendelijke productieketen

Stephan De Mulder, sales director bij de Amerikaanse vestiging van Aluvision: ‘Met onze modulaire kadersystemen en de hoogwaardige prints van Van Straaten weet je exact wat je krijgt: hoge kwaliteit en een minimale impact op het milieu. Daarbovenop is de mogelijkheid om grote visuals nu ook op te vouwen en zeer compact te verpakken, een enorme logistieke meerwaarde.’ John Faas, commercieel directeur bij Van Straaten, voegt daar aan toe: ‘We roepen al langer dat we de hele productieketen in de standbouwwereld zo milieuvriendelijk willen maken. Dat kunnen we uiteraard niet alleen. Daarom zijn we zo blij dat we samen met Aluvision, als duurzame speler, kunnen optrekken.’

Over Van Straaten

Van Straaten is specialist op het gebied van innovatieve visuele communicatie. Het bedrijf ondersteunt internationale merken met het creëren van indrukwekkende visuele brand experiences op flexibele en duurzame wijze. Dat doet Van Straaten met totaaloplossingen voor retail, standbouw, evenementen en interieur, bestaande uit conceptontwikkeling en -realisatie met hoogwaardige textielprints en frames, vakkundige afwerking en montage op locatie. Het familiebedrijf is in 1918 opgericht en heeft sindsdien altijd voorop gelopen in de ontwikkeling en het gebruik van nieuwe technieken.

Over Aluvision

Aluvision is als innovatieve ontwikkelaar en wereldwijd verdeler van modulaire standbouwsystemen, de absolute marktleider op het vlak van esthetisch en constructief hoogwaardige plug&play bouwoplossingen. Een dynamische combinatie van doordachte R&D, een uitmuntende klantenservice en een gedreven team, vormen het kloppend hart van dit familiebedrijf.

Partnerbijdragen

Werk jij graag met mensen en heb jij een passie voor verkopen? Dan heeft totaalBED een toffe baan voor jou! Jordi (23) is verkoopadviseur bij totaalBED en vertelt waarom het zo leuk is om bij dit bedrijf te werken. Na zijn opleiding detailhandel werkte Jordi een tijdje in een dierenwinkel. ”Dat was leuk, maar ik kon daar […]

...

Meer nieuws