Singer Laren opent deuren nieuwe theaterzaal

door | 8 september 2017 | Locaties

Foto’s: Christian van der Kooy  
Op 6 september is de nieuwe theaterzaal van Singer Laren officieel geopend.  De nieuwe theaterzaal en entreefoyer die het museum, theater en beeldentuin met elkaar verbindt. Een unieke culturele ontmoetingsplek in ’t Gooi waar beeldende kunsten en podiumkunsten samenkomen in de geest van de oprichtster Anna Singer.

Villa, beeldentuin, museum en theater

Kort na 1900 bouwt het Amerikaanse echtpaar William en Anna Singer villa De Wilde Zwanen in Laren. William is kunstenaar, Anna liefhebber van museum en samen zijn ze fervent kunstverzamelaars.

On 1956 laat Anna, na het overlijden van William, een museum en een concertzaal aan de villa bouwen. Sterren als Willem Duys en Mies Bouwman, maar ook Roy Orbison schrijven geschiedenis in deze concertzaal. Vele theaterliefhebbers genieten er van een veelzijdig aanbod van voorstellingen. Na 60 jaar gebruik is vernieuwing van het theater noodzakelijk om nog een goede programmering te kunnen bieden.
Met de bouw van een nieuw theater ontstaat ook de kans om een nieuwe entreefoyer te realiseren die het theater, museum, villa en beeldentuin met elkaar verbindt.

Zakelijk

De prachtige ruimtes van het museum, de klassieke villa en het nieuwe theater bieden

volop mogelijkheden voor zakelijke bijeenkomsten. De centrale ligging, de gratis

parkeergelegenheid en de theaterzaal met 400 zitplaatsen maken Singer Laren de ideale

locatie voor een productpresentatie of congres.  Maar ook een vergadering of borrel

in de artiestenfoyer behoort tot de mogelijkheden.

Partnerbijdragen

Werk jij graag met mensen en heb jij een passie voor verkopen? Dan heeft totaalBED een toffe baan voor jou! Jordi (23) is verkoopadviseur bij totaalBED en vertelt waarom het zo leuk is om bij dit bedrijf te werken. Na zijn opleiding detailhandel werkte Jordi een tijdje in een dierenwinkel. ”Dat was leuk, maar ik kon daar […]

...

Meer nieuws