Uniek textiel evenement komt naar Flanders Expo in Gent

door | 14 november 2017 | Beurzen

Binnenkort vindt de Handwerkbeurs in België plaats

GENT,- Voor de eerste keer zal de Handwerkbeurs in België gaan plaatsvinden. Deze van oorsprong Nederlandse beurs op het gebied van textiele hobby’s, komt voor het eerst naar de Flanders Expo in Gent. Van 10 november tot en met 12 november 2017 kun je daar genieten van heel veel internationale handwerkwinkels, tentoonstellingen, demonstraties en workshops

De Handwerkbeurs in Zwolle (Nederland) is in 15 jaar tijd uitgegroeid tot een van de grootste Europese beurzen op het gebied van handwerken en textiel. Alle textiele specialisaties zorgen ervoor dat de Handwerkbeurs een walhalla van garens en stoffen is.

De Handwerkbeurs wordt voornamelijk bezocht om te winkelen. Er zijn zo’n 90 winkels en bedrijven aanwezig. Dit varieert van breien en haken, spinnen en weven, borduren, quilten tot zelf-maak-mode, naaimachines, Diamond Painting, plotters, stoffen, vilt en kralen. Er zijn veel nieuwigheden te zien, er worden demonstraties gegeven en er zijn veel korte workshops op de drie workshoppleinen.

Verder zijn er een groot aantal langere workshops door de beste brei- en haak-experts van Nederland en België. Zo geeft Rianne de Graaf van Rianne’s Haaksels workshops ‘Wayuu Mochila Haken’ waarin je de basis van een mochila tas gaat leren. Masterknitter Carla Meijsen geeft de lessen ‘Het Betere Breiwerk Mini’ en ‘Magische Motieven’ op zaterdag en zondag. Ook Sytske Korver van de winkel Wol & Co heeft de titel Masterknitter en zal korte workshops geven. Belgische haakontwerpster Annelies Baes geeft technische haakworkshops. Plotteren is ook helemaal hip en ook op de beurs te zien en de materialen zijn te koop. Er worden workshops gegeven waarin je een tasje gaat bedrukken.

Je kunt aanschuiven op het haakplein van de ‘Grootste Gehaakte Deken van de Wereld’. Het sociale project in aanloop naar 2018 wanneer Leeuwarden de Culturele Hoofdstad is.
Tevens is een uniek Patchwork- en Quilt kunstwerk te zien. De bedrijfsauto van Quiltshop Vlijtig Liesje, een Fiat 500L, heeft een patchworkhoes gekregen met daarin blokken waaraan ruim 150 quilters uit binnen- en buitenland hebben meegewerkt.

De Handwerkbeurs in Flanders Expo Gent is open van vrijdag 10 t/m zondag 12 november 2017, dagelijks van 10 tot 17 uur (op zondag tot 16 uur). Het adres is Maaltekouter 1, BE-9051 Gent (België). Meer informatie is te vinden op de website belgie.handwerkbeurs.nl

Partnerbijdragen

Werk jij graag met mensen en heb jij een passie voor verkopen? Dan heeft totaalBED een toffe baan voor jou! Jordi (23) is verkoopadviseur bij totaalBED en vertelt waarom het zo leuk is om bij dit bedrijf te werken. Na zijn opleiding detailhandel werkte Jordi een tijdje in een dierenwinkel. ”Dat was leuk, maar ik kon daar […]

...

Meer nieuws