VVEM Programma Eurosonic Noorderslag 2020

door | 13 januari 2020 | Nieuws

Eurosonic Noorderslag 2020 vindt plaats van 15 tot en met 18 januari in Groningen. Traditioneel wordt hier het (muziek)evenementenjaar afgetrapt. Binnen het conferentieprogramma is de VVEM nadrukkelijk aanwezig met panels over het meten van geluid op de vloer, roken, ticketing, vergunningen, de industriecijfers en meer.

De VVEM is betrokken bij onder meer deze panels:

donderdag 16 januari:

[De Oosterpoort, Back 12 (up) | 13:30 – 14:30 uur] Secondary Ticketing – Nieuwe Ontwikkelingen
Heftige ontwikkelingen op secondary ticketing-gebied: de minister probeert de Kamer tevreden te stellen, ticketers richten hun eigen platformen op, het Songfestival gaat op naam verkopen en Weet Waar Je Koopt gaat zich vernieuwen. Wordt het al met al beter voor de consument? De actualiteiten en discussies op een rij.

[De Oosterpoort, Back 13 (up) | 15:00 – 16:00 uur] Festival Eilân: evenementen, stikstof en de natuur: hoe nu verder?
Niet leuk als een festival op het laatste moment niet doorgaat. Om het maar heel mild te zeggen. Waar staan we nu, wat gaat er nog wel en niet lukken met alles en iedereen om ons heen, en alle belangen die spelen?

[De Oosterpoort, Back 7 | 16:30 – 17:30 uur] Roken, Rookruimtes en het Rookverbod, de Stavaza
Na gesprekken met onder meer onze sector en signalen vanuit gemeenten heeft staatsecretaris Blokhuis besloten om de handhaving op de aanwezigheid van de rookruimtes pas per 1 april 2020 te laten starten. Intussen wordt in samenspraak met de VNG gewerkt aan een handreiking die zowel duidelijkheid schept voor gemeenten als voor podia, festivals en evenementen. Het probleem raakt verschillende wetgeving en is daarom best complex. Op de ESNS-conferentie een sneak peak, aandacht voor wat podia en organisatoren zelf doen en ook de mogelijkheid nog eens vragen te stellen.

vrijdag 17 januari:

[De Oosterpoort, Back 13 (up) | 12:00 – 13:00 uur] Presentatie Nieuwe Industrie Cijfers – De grote concerten en festivals
Vers van de pers: de cijfers 2019 van de grote concerten. En een vooruitblik: wat gebeurde er met de festivalcijfers in 2019?

[De Oosterpoort, Back 12 (up) | 12:00 – 13:00 uur] Tenten – Torens – en Truss. Hoe stevig zijn ze nu eigenlijk?
Op pad gaan met Temporary Demountable Structures, zoals de Engelsen het noemen betekent nogal wat vragen stellen en moeten beantwoorden. Waar moet het materiaal aan voldoen, hoe bewijs je dat en hoe houd je de overheden te vriend? Tenten, podia, steigerconstructies en trussconstructies hebben elk hun eigen aardigheden en beperkingen.

[De Oosterpoort, Back 12 (up) | 13:30 – 14:30 uur] Eindelijk uitgelegd: het meten van geluid op de vloer
Of het nu voor de controlerende ambtenaar is, voor de ‘arbomens’ of voor ‘het Convenant’: geluid moet je meten op een representatieve plek. Anders is het niet goed. Marcel Kok onderzocht weer onlangs voor het Ministerie van VWS waar die representatieve plek is, bij festivals, grote en kleine zalen en bij het fitnessen. Zodat er nu duidelijkheid is wat je moet als zaaleigenaar, organisator en technicus.

[De Oosterpoort, Back 12 (up) | 15:00 – 16:00 uur] Vergunningen: mag ik nog doorgaan?
Sommige organisatoren worden redelijk gek gemaakt: Goed bekend staande evenementen mogen plots niet doorgaan. Vage redenen als drugsgebruik, verkeersproblemen en natuur. Wat speelt er onder de oppervlakte? Gaan we echt naar die 30% minder evenementen die ‘ze uit Den Haag’ roepen? Welke evenementen moeten vrezen voor hun hachie?

[De Oosterpoort, Back 13 (up) | 16:30 – 17:30 uur] De Evenementen Productie en Innovatiequiz
Een quiz over alles wat het vak aangaat. Productie en innovatie dus. In vlot tempo, met soms uitleg over moeilijke onderwerpen. Waarbij iedereen mag – nee moet – meedoen.

zaterdag 18 januari:

[Camera 2 – Forum Groningen | 15:00 – 16:00 uur] Wat vinden we van elkaar – onderwijs en evenementenbranche
Het MBO-onderwijs is druk bezig goed gekwalificeerd personeel op te leiden. De bedrijven hebben heel hard mensen nodig. Wat hebben we voor mensen nodig en waar leiden we die mensen eigenlijk voor op? Volop mogelijkheden voor een goede discussie!

[Forum 3 | 16:30 – 17:30 uur] Keynote – Een mooi gesprek met… Kabel!
Een ‘zomergastengesprek’ met een mooie vakgenoot: John ‘Kabel’ Hessing heeft alles meegemaakt. Van rock’n roll geluid tot geavanceerde toepassingen, de ontwikkeling van het meten van geluid, het maken van specials voor de branche, het verhuren van backlinemateriaal: hij deed alles, weet alles en heeft er ook een mooi verhaal bij…

Partnerbijdragen

Werk jij graag met mensen en heb jij een passie voor verkopen? Dan heeft totaalBED een toffe baan voor jou! Jordi (23) is verkoopadviseur bij totaalBED en vertelt waarom het zo leuk is om bij dit bedrijf te werken. Na zijn opleiding detailhandel werkte Jordi een tijdje in een dierenwinkel. ”Dat was leuk, maar ik kon daar […]

...

Meer nieuws