Wie winnen de Shopping Awards 2019?

door | 13 maart 2019 | Nieuws

De Stichting Shopping Awards maakt vandaag de genomineerden voor 2019 bekend. Op donderdag 28 maart wordt in Noordwijk duidelijk welke bedrijven met de publieks- en juryprijzen naar huis gaan. Wie maken er kans?

Grand Hotel Huis ter Duin biedt traditioneel het toneel voor de uitreiking van de Shopping Awards, de prestigieuze prijzen op het gebied van digital commerce. Een overzicht van de genomineerden, om te beginnen met de vakprijzen:

Shopping Awards Vakprijzen
De Shopping Awards Vakprijzen belonen de algemene kwaliteit van online activiteiten, de integratie van kanalen en de digitale stap voorwaarts die een bedrijf het afgelopen jaar heeft gezet. Deskundige categoriejury’s wijzen de winnaar aan, op basis van onder andere de ingediende motivatie, aankoopanalyses van Customer Journey Experts en de presentatie annex verdediging.

De genomineerden, op alfabetische volgorde:

Adyen Fashion & Lifestyle
de Bijenkorf
Kleertjes.com
wehkamp

DHL FMCG & Personal Care
Albert Heijn
Coop
PLUS

ING Home & Living
Flinders
Goossens
wehkamp

Kieskeurig Consumer Electronics & Telecom
BCC
bol.com
Coolblue

Personal & Financial services
Aegon
FBTO
Independer

Travel & Leisure
ANWB
Corendon
Schiphol

Beslist.nl Beste Winkel van Nederland
Uit de gegadigden voor deze zes vakprijzen wordt door alle juryvoorzitters één overall winnaar gekozen, waarbij het publieksoordeel mede bepalend is. Deze onderneming mag zich een jaar lang de ‘Beste Winkel van Nederland’ noemen. Wie wordt de opvolger van bol.com?

Intershop B2B Award
Ook wordt dit jaar voor de tweede keer een juryprijs uitgereikt die niet tussen de traditionele categorieën hoort; de vakprijs voor de B2B e-commerce bedrijven, beter bekend als de Intershop B2B Award. De genomineerden hiervoor zijn:

Intershop B2B Award
Kruitbosch
Proforto
Stiho

Shopping Awards Publieksprijzen XL
De Shopping Awards Publieksprijzen XL gaan naar bedrijven met een digitale propositie en een minimale jaaromzet van 4 miljoen euro. Onafhankelijk onderzoeksbureau SAMR bepaalt de winnaars door beoordelingen van klanten te combineren met aankoopbevindingen van een consumentenpanel.

De genomineerden, op alfabetische volgorde:

Computer, Hard- & Software
123inkt.nl
Alternate
PrintAbout

Elektronica & Telecom
BCC
Coolblue
Kamera Express

Eten & Drinken
Albert Heijn
Koffievoordeel
PLUS

Financiële diensten
FBTO
Independer
InShared

Huis & Tuin
fonQ
Medpets.nl
zooplus

Mode
Kleertjes.com
Miss Etam
Steps

Persoonlijke verzorging
De Online Drogist
Drogisterij.net
Koopjesdrogisterij

Schoenen
Van den Assem
Omoda
vanHaren

Speelgoed & Cadeaus
Greetz
Kaartje2go
YourSurprise

Vakanties & Reistickets
Corendon
Landal GreenParks
TUI

Warenhuizen
bol.com
Superwinkel
wehkamp

De hierboven genoemde Vakprijzen en Publieksprijzen XL worden op donderdagavond 28 maart uitgereikt op het XL Gala. De presentatie is in handen van Dennis Weening.

De bekende presentator begeleidt ook het XS Event in de middag. Dan worden in Huis ter Duin de winnaars bekend van de Publieksprijzen XS, voor webwinkeliers met een afgelopen jaaromzet tot 4 miljoen euro. Ook wordt ’s middags de winnaar van de vakprijs voor de Beste Starter gelauwerd. Daarvoor zijn Beerwulf, Go Lemon en Spiru genomineerd, zoals al eerder is gecommuniceerd. Met de openbaarmaking van de Shopping Award Ecommerce50 wordt ten slotte duidelijk wie zich het snelst groeiende e-commerce bedrijf in Nederland mag noemen. De top-10 bestaat, in alfabetische volgorde, uit Allgifts, BC Company, ChromeBurner, HelloFresh, Otrium, Parkos, SB Supply Europe, Tom Omnichannel Management, Toppershops en Veiligheids-sloten.nl.

Sponsors
De Shopping Awards 2019 worden mede mogelijk gemaakt door:
Diamant sponsors: Adyen, beslist.nl, DHL, ING, Intershop en Kieskeurig.nl
Saffier sponsors: ContactCare, Dexport, ICTRecht, iDeal, Ingenico ePayments, ippies.nl, Livewords, PayPal en Retail Rocket

Branchepartners
ANVR, INretail, Techniek Nederland, Thuiswinkel.org en Verbond van Verzekeraars

Organisatie
De Shopping Awards worden georganiseerd onder toezicht van de Stichting Shopping Awards. BBP Media uit Woerden is uitvoerend producent van de Shopping Awards. Brancheverenigingen die zich willen aansluiten bij de Shopping Awards kunnen zich melden bij de Stichting.

Partnerbijdragen

Werk jij graag met mensen en heb jij een passie voor verkopen? Dan heeft totaalBED een toffe baan voor jou! Jordi (23) is verkoopadviseur bij totaalBED en vertelt waarom het zo leuk is om bij dit bedrijf te werken. Na zijn opleiding detailhandel werkte Jordi een tijdje in een dierenwinkel. ”Dat was leuk, maar ik kon daar […]

...

Meer nieuws